Rosanna

Coincedence

Kategori: Allmänt

Nu är det dags att skriva av sig lite. Har en stund för mig själv just nu och lyssnar på fin country, känner mig harmonisk faktiskt och solen lyser igenom och jag vet vad som väntar under dagen och det ger mig glädje.
 
Jag sitter och tänker på människor. Människor i mitt liv som finns både nära och långt borta. Men även de som är långt härifrån känns som att de är nära för att vi vet att vi gillar varandra och vill vara del av varandras liv. Fint. Man ger sig tid till de som betyder.
Jag har kontakt med fina människor runt om i Sverige och världen faktiskt. Så otroligt vad ett ögonblick kan ge. Vem hade kunnat ana tex. att jag skulle få en av mina finaste vänner genom en resa och ett beslut om destination för över 4 år sedan.
Jag tror att det är meningen att träffa de personer man träffar redan sen tidigare. Som att det blir av en slump när man väl ses men det hade liksom hänt ändå av någon annan slumpmässig anledning.
 
Vad hade man gjort utan så fina människor runt sig ? Jag kan inte vara tacksam nog av mina människor runt mig. Har erfarit många gånger det otroliga stödet som faktiskt fortsätter att förvåna mig men endast på bra sätt. Jag hoppas att jag är lika fin vän tillbaka till er som ni är för mig ♥
 
Blödigt inlägg kanske men jag tycker det är viktigt att inte bara uppmärksamma sånt här när det har hänt något tragiskt eller lyckligt osv utan även i sånahär tillfällen där vardagen rullar på och ingen ser det komma.
 
Ha en grym helg nu!

Dollah signs!

Kategori: Allmänt

En lyckad, rolig och framtidsskapande dag.
En audition från 08.45-12.15 med olika del moment, hem och äta, iväg på jobbintervju 14.30. Nu har jag varannan helg fast på Max i Länna och jag kommer kunna lägga till pass så fort det finns extra. Mina ögon ser bara pengar tecken just nu efter en lång torka i plånkan. Spara till allt vad livet har att erbjuda är planen. Har ju liksom inte haft möjlighet tidigare att spara. Tänka sig att jag har tre jobb nu, wow! Sjukt att säga haha

Håller på att däcka as we speak så god natt!

Alkoholen och Jag!

Kategori: Allmänt

Där fick jag allt eran uppmärksamhet. Rubriken är lite väl överdriven men det jag har tänkt skriva om handlar faktiskt om just alkohol i våra tider och hur den påverkar mig.
Jag har väl som alla ungdomar sedan de fyllde 18 år varit ute och festat en del. "En del" är snarare mycket. Varje helg, båda dagarna + onsdagen när det var som mest och roligast i 18-19 års åldern. Detta var ju så nytt och efter hemmafesternas tid. Men, med alkoholen kom också konsekvenser. Jag hade aldrig fram till det år jag fyllde 18 problem med acne, ärr eller rödhet. Hade väl finnar som en vanlig ungdom.
De senaste åren har det bara handlat om detta. Ärr, röda partier i ansiktet, acne, finnar, bölder osv!
Provat precis allt som går att prova läkemedelsväg, vitamin och kost väg.

Jag har gått hos hudläkare som ordinerat starka antibiotika tabletter i 12 månaders tid utan resultat och listan fortsätter. För 4 veckor sen kom jag på det så självklara idag. Alkoholen är boven.
Jag har inte tagit en droppe på de senate 4 veckorna och min hud återhämtar sig saaktaaa men säkert. Jag och min pappa (som har vart lika hängiven projektet med min hud i alla dessa år), pratade om detta och han motiverade minst sagt mig.
Jag är så glad över att äntligen se resultat, jag har inte bara en "bra" hud dag nu utan dom blir flera och bättre och bättre!
Det visar sig vara motsträvigt att skippa ölen med dessa soliga dagar och folk ute på stan som lockar när de sitter på utesserveringarna men det är SÅ värt det! Tänk att vår kultur är sån att man kan dricka varje helg utan att inse att det kan vara en gemensam överrenskommelse som döljer det farliga. Jag har ofta tänkt på om inte det är nån slags form av alkohol missbruk. Och jag har deltagit länge i detta och kommer säkert att bli fler gånger jag dricker helg efter helg men nu tänker jag bara högt! Det är svårt att skippa en helg, två helger osv efter varann. Prova!
 
Hälsan gynnas och plånboken med för den delen. Stolt är jag varje gång jag tänker på hur länge jag har "klarat mig".
 
 
 
Utmana er själva!?

Måndag!

Kategori: Allmänt

 
Brukar inte blogga under arbetstid men här på receptionen vid Klara södra Kyrkogata, (den receptionen jag är i en timma om dagen för lunchavbyte) under lunch tid hinns det med. Måste bara få skriva ner och berätta hur stolt jag är över mig själv. Vart nervös inför denna morgon som nu passerat med briljans!
Jag, efter endast 2 veckor på detta jobb, fick lov att öppna upp allt på jobbet idag, larma av, sätta igång alla system, mejl, kassan osv. Att förbereda all mat till cafét hjälpte Tobbe, (världens bästa vaktmästare) mig med.
Nycklar jag inte visste fanns till diverse anledningar i ett hav av nycklar blev rätt på första försöken och allt är ju under tidspress så det ska ju gå fort. Växeln satte jag igång direkt och samtalen rullade in, jag svarade på, kassan var snäll mot mig idag också, buden kom fram till rätt våning och frukten är på plats. Detta makear säkert inte sense för er men skriver ändå.
 
Om 20 min går jag på lunch och jag längtar tills slutet av dagen då jag ska träffa Susanna i Kungsan för glass och snack :)
 
Hoppas eran måndag börjar lika bra som min :D KRAM