Rosanna

Alkoholen och Jag!

Kategori: Allmänt

Där fick jag allt eran uppmärksamhet. Rubriken är lite väl överdriven men det jag har tänkt skriva om handlar faktiskt om just alkohol i våra tider och hur den påverkar mig.
Jag har väl som alla ungdomar sedan de fyllde 18 år varit ute och festat en del. "En del" är snarare mycket. Varje helg, båda dagarna + onsdagen när det var som mest och roligast i 18-19 års åldern. Detta var ju så nytt och efter hemmafesternas tid. Men, med alkoholen kom också konsekvenser. Jag hade aldrig fram till det år jag fyllde 18 problem med acne, ärr eller rödhet. Hade väl finnar som en vanlig ungdom.
De senaste åren har det bara handlat om detta. Ärr, röda partier i ansiktet, acne, finnar, bölder osv!
Provat precis allt som går att prova läkemedelsväg, vitamin och kost väg.

Jag har gått hos hudläkare som ordinerat starka antibiotika tabletter i 12 månaders tid utan resultat och listan fortsätter. För 4 veckor sen kom jag på det så självklara idag. Alkoholen är boven.
Jag har inte tagit en droppe på de senate 4 veckorna och min hud återhämtar sig saaktaaa men säkert. Jag och min pappa (som har vart lika hängiven projektet med min hud i alla dessa år), pratade om detta och han motiverade minst sagt mig.
Jag är så glad över att äntligen se resultat, jag har inte bara en "bra" hud dag nu utan dom blir flera och bättre och bättre!
Det visar sig vara motsträvigt att skippa ölen med dessa soliga dagar och folk ute på stan som lockar när de sitter på utesserveringarna men det är SÅ värt det! Tänk att vår kultur är sån att man kan dricka varje helg utan att inse att det kan vara en gemensam överrenskommelse som döljer det farliga. Jag har ofta tänkt på om inte det är nån slags form av alkohol missbruk. Och jag har deltagit länge i detta och kommer säkert att bli fler gånger jag dricker helg efter helg men nu tänker jag bara högt! Det är svårt att skippa en helg, två helger osv efter varann. Prova!
 
Hälsan gynnas och plånboken med för den delen. Stolt är jag varje gång jag tänker på hur länge jag har "klarat mig".
 
 
 
Utmana er själva!?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: