Rosanna

28 feb

Kategori: Allmänt

 
Fredag! Nice som fan! Har på musik i vardagsrummet där vi har grym ljudanläggning, peppar för helg och bara lyssnar :D
 
Idag blir det matlagning, promenad med Lucybaby och sen ikväll är det äntligen Let´s Dance på tv. Efter programmet får vi se om jag drar ut eller vilar upp mig inför imorgon. Är ju sugen på att dansa, som vanligt :P
Locket i örat har inte släppt än men jag hör hur det håller på och händer grejer där inne. Så frustrerande att knappt höra vart ljud kommer ifrån och att sitta och säga VA, hela tiden.
Fick Revaxör från mamma igår och har sprayat i örat igår och idag. Det är en slags olja som ska lösa upp vaxet, hoppas det släpper snart!!
 
Ha en fin helg! ♥ /Rosanna
 
 

Crazy Girl

Kategori: Allmänt

 
Åååh vad jag längtar!! Längtar tillbaka till musiken, att spela, sjunga, känna den där magiska känslan av en grupp som alla älskar det de gör. Den där känslan när man spelat så bra ihop att man studsar av lycka efter, jag skulle kalla det för music-chills. Alltså. För först står man bara still en sekund för att fatta att det precis hände och sen ba: gaaah!!
 
Håller på att hitta en ny genre i musikens värld som jag länge hållt mig ifrån avsiktligt. Varför??
Det började för några månader sen med serien Nashville. Handlar om hur unga oetablerade eldsjälar och musikälskare kämpar för att komma någon vart med sin musik, sin country musik. Det handlar även om musikbranchen, hur brutal den kan vara och är. Man får följa rutinerade artister som även dom kämpar vidare.
Jag fick här en nypa country och gillade det.
 
Sedan jag plöjt mig igenom Jill Johnssons "Jills veranda" och blivit så inspirerad av människor, musik, möten, resa och de generösa livshistorierna man fått höra om har jag blivit mer dragen åt countryns håll.
I programmen, hon har 6 gäster, 1 per vecka (sista avsnittet har inte sänts än), umgås hon med en person åt gången och får lära känna hen genom musiken. Man får ta del av allt från feminism, politik, världar som krockar, musiiiiik, underbara music-chills, livshistorier och musikhistoria.
 
Jag vet vad jag ska ägna mig åt i helgen. Begrava mig i ny musik och även.....börja leta låtar till audition i april på Kulturama!
 
God natt ♥
 

Öroninflammation

Kategori: Allmänt

Heeej!
 
Helgen som gick nu var fylld av snor, öronvärk, nysningar, hosta och sömn. Fredagen började symptomen för öroninflammationen men tänkte inte på att det kunde vara det så drog ut med Johanna och hennes vänner. Kul kväll men allra roligast att hänga med min Jo igen ♥
Lördagen kom snoret, som det rann. Trotsade detta och hade mello-kvällo med Linnea och Xosh. Söndagen och måndagen ska vi inte ens prata om! AJ mitt öra säger jag bara. 
Idag har jag haft lock för örat och det är ömt, förkylningen håller i sig men tog mig till jobbet ändå. Är på ett sätt pigg pga all sömn jag hunnit med i helgen. Hela lördag dag sov jag, heela söndagen, måndagen låg jag i sängen till 18 och efter det böt jag till soffan några timmar. Allt denna tid plus nätterna liksom. Förutom lörd-sönd då öronvärken var för påtaglig :(
 
Imorgon är jag ledig från jobbet, behövs för lite extra återhämtning, sen är det jobb torsd-fred och i helgen blir det massa skoj om jag blir tillräckligt frisk! Jag är dålig på att lyssna på kroppen min. Måste bli bättre, vila ut ordentligt från början istället för att kämpa emot och sen smäller allt på en gång.
 
Håller iaf på att ladda ner den omtalade serien "Sons of anarchy" säsong 1 nu, ska inta horisontalläge med min froosh i ena handen och toapappret i andra.
 
//Rosie
 
 

MAMI & PAPI

Kategori: Allmänt

God kväll.

Jag säger bara äääntligen fredag imorgon!! Veckan på jobbet har gått extremt långsamt, jag har vart på nå alldeles extra konstigt på-väg-att-bli-sjuk-men-bryter-inte-ut-ordentligt-mode hela veckan.
Klago inlägg, ja. Har ont i halsen, öronen och huvudet i olika turer, hostar, och förkylningen är den som nästan men inte riktigt bryter ut. Nyser då och då men that´s it.
I helgen blir det vila och mys med goda vänner ♥ Behövligt!
 
Ikväll har Mammsen, Pappsen och jag myst med film, fruksallad och skratt. Tänka sig att mina två bästa vänner i hela världen är mina föräldrar. Vilken lycka. Vi garvar så vi gråter, pratar så läpparna glöder och hjälper varandra med sådan självklarhet att vi aldrig egentligen behöver fråga om det. Vi ser vad som behövs och tar tag i det innan man själv måste fråga ♥
De är mina stöttepelare och bara deras relation, att se den från mitt perspektiv är glädje. Det är det, verkligen. Jag kan lyssna på dom hur dom går från att små huggas mot varandra tills de skrattar och börjar prata som att inget har hänt.
När folk undrar hurdan min relation är till mina föräldrar blir jag nästan alltid först helt tyst. Eller så börjar jag meningen med: ÅH......
Detta för att jag vill få personen att förstå just precis hur mycket jag älskar dom.
 
God natt /Rosie
 
 


 

Att följa sina egna råd

Kategori: Allmänt

God förmiddag!
 
Det är nog det bästa man kan göra, att följa sina egna råd. En tjej i min klass, bara en vecka innan jag hoppade av och jag hade inte en tanke på att jag ville det då, bad om råd angående hennes alternativ. Hon sa att den här utbildningen inte kändes hundra och att hon vet vad hon egentligen vill gå för att bli det hon vill. Jag babbla på om att följa magkänsla och "lyssna på vad ditt hjärta säger, du vet egentligen vad du vill, se inte förbi det", lätt att säga.
När det var dags för mig att inse, efter mycket som hände i helgen, pratade jag i timmar med Mamma och det enda jag kunde göra var att lyssna på vad jag själv hade att säga. Alla mina egna frågor hjälpte Mamma mig att själv ge svar till, hon bara lyssna ♥
Det är mitt liv, mina val, jag som ska leva med dom. Det är sånna klyschiga ord och råd men när man inser dom, när man tycker att dom är så sanna att inget annat finns, det är då man följer dom.
.
Jag har så underbara vänner. Kan inte säga det nog. Så många som har stöttat mig och bara vart glada över att jag är glad.
 
Imorgon då, då blir det jobb och på fredag också :D /Rosanna
 

Följer mitt hjärta

Kategori: Allmänt


Cover your eyes
So you don't know the secret
I've been trying to hide
We held our breath
To see our names are written

Yes since we found out
Since we found out
That anything could happen
Anything could happen

/Rosie