Rosanna

LedigLördag

Kategori: Allmänt

Hej!!
Idag ska jag va kattvakt hos brorsan. Har hela hans fina lägenhet för mig själv och har iiiinga planer! TRÅKIGT.
Att jag blir uttråkad så fort är ingen nyhet. Har liksom haft fullt upp hela veckan o längtat tills nu när jag ska få va ledig, men det är inte det jag gillar egentligen. När jag har planer ja, men som idag, nope! Får se vad som händer.
Har iaf vart på långpromenad med Lucy, fikat med mamma och mitt i kom Jussi också :)
 
 
Vårat fina studierum i biblioteket :)
 
 
Igår på seminariet! Så intressant!
 
 
 
 

Studieteknik

Kategori: Allmänt

Lockande rubrik va!

Tänkte bara få ner det nånstans nu att jag precis läst klart min allra första bok jag erhållit från mitt program och att det var mycket bra tips om hur man ska studera och lite mindre bra tips.

Dagen annars då har verkligen gått i full rulle. Skola fr 10.00-16.00, hem och käka kebabtallrik och sen på plugget ba!
Nu blir det Lucy-time och sen bastubad :)

Än så länge har jag skapat mig några få bekanta i klassen men snart blir det lättare efter att seminarie grupperna och de mindre grupperna på 6 personer vardera som satts ihop för grupparbeten, kommer igång.
Konstigt fortfarande att vi inte haft nåt ordentligt: "Hej och välkomna, ta er tid att lära känna varandra och sen ska ni berätta om den du pratat med för resten av klassen". Vore kul.

Aja! Kommer bli mycket skolskriverier här nu, PREPARE!
Kanske ska göra om min blogg till typ: "Följ min väg till att bli examinerad lärare och, resten av livet ut med för den delen" :D

/Rosanna

Varning för isolation

Kategori: Allmänt

Hej!!!!
Herre vad två dagar i skolan plus efterföljande studier på hemmafronten kan gå fort. Känns som att en vecka har passerat men icke!
Jag skulle då tro att första veckan i skolan baserades på introduktion, presentationer av lärare och mina fellow students, lära-känna-varandra-lekar osv, istället har vi fått närmare 200 sidor att läsa tills på fredag i 2 olika böcker (Studieteknik & Interkulturella Perspektiv) + 1 inlämning och en mini uppgift.
Det störda är att: jag älsar det!
 
"Okej...en halvtimme till då", tänker jag.
En halvtimme passerar.
Två halvtimmar passerar.
"Fortsätter plugga till hel, klockan är halv nu så det blir bra", haha!
Glömde dock HELT bort att jag hade studion idag och att säga att jag inte hinner komma, och stackars vovven glömde jag mata t.om, hon fick vid halv sju efter att ha protesterat vid skålen.
 
Chekar ut nu, god natt / Rosanna
 
 

17 JANUARI

Kategori: Allmänt

Detta må vara mitt datum. JA!

Anledning nummer 1: Den sjuttonde januari 2013 tog jag mitt körkort, ett års jubileum idag då :D

Anledning nummer 2: Idag var min sista arbetsdag på jobbet i Brandbergen och slutet på det kapitlet.

Anledning nummer 3: Idag var jag för första gången i min skola. Ja, jag äger den. Fikade med Susanna som gav mig mycket svar och tips om livet som student, tog foto för mitt SH-kort vilket jag kan hämta ut på måndag OCH så fick jag en tjuvtitt på hur allt ser ut. Jätte stort!!

Slut på anledningar, tycker de tre ovanstående räcker så god natt på er alla! /Fröken Rosie

PEPPAD

Kategori: Allmänt

 
ÅH!
Jag sitter och lyssnar på Beyocés nya musik med min nya baslåda med högtalare som jag fick av bror min, Riki!! Så sjuukt nice! Har aldrig haft bra ljud utan typ tagit det som funnits och oftast skrammlar det.
 
Jag har en lycklig....snarare stolt känsla över hela mig just nu. Kämpat hela dagen med preparations inför skolan.
På jobbet fick jag ringa 16 gånger innan jag nådde fram till Utbildningexpeditionen och fick faktiskt bra hjälp, är nu äntligen inskriven på mina kurser som innefattar den första terminen :D
Väl hemma var det bara klura ut allt med lån att göra så det är kirrat och väntar nu på beslutet därifrån. Fixade Bank-id också så allt kommer gå fortare. Mycket tekniskt för en inte längre oteknisk tjej!
 
Helgen då! Var as mysig och riktigt rolig! Mycket fika, snack, planering, fotbolls åskådning och dans med vänner, precis som en helg ska vara :)
 
 
Cassie uppe i Kaknästornet i helgen, var inte lätt att välja!
 
 
<3
 
 
Utsikten :)
 
 
 
 
 

Fröken Rosanna

Kategori: Allmänt

HEEEJ!

Okej, som alla kanske redan vet så har jag kommit in på min utbildning på SH. En lärarutbildning på 4 år och jag startar måndagen den 20 Jan! Fick reda på detta igår så det är snabba puckar ;)
Har suttit idag och igår och kollat upp koder, nummer, scheman, CSN lån info, ringt, frågat, fått hjälp av en redan funnen klasskompis (:D), samt två till vänner som går/har gått klart utbildningen och jag har fortfarande mycket kvar att ordna.
 
Efter jobbet idag följde Bellski med mig till Ö&B (mouahaha, alla ska veta B), för att köpa nödvändigheter inför skolan. Inhandlade: Plastfickor, post-its, understrykningspennor, kolleigeblock, mappar och en pärm! Allt detta vart 139 kronor :D Värt!
 Väntar på att få min kallelse nu bara, togs ju in på reservplats och då kommer information senare och saker & ting går lite annorlunda vägar, jag har heller inget tålamod att vänta på sånna saker så har bara kallelsen i huvudet just nu. När den kommer får jag mer konkret info om allt och kan slappna av.
 
Lite om vad som pågår nu i mitt liv. Är så glad att jag vart ANTAGEN. Skrek rakt ut och blev omkramad av syskon och firad av mamma med mat och blev överöst av grattis sms och likes på fb. Det gör en faktiskt glad och man uppskattar ens vänner mer. De som verkligen bryr sig ♥
 
 
I väntan på att få besked.
 
 
 

ANTAGEN
 
 
 
 

andra januari tjugohundrafjorton

Kategori: Allmänt

 
Nytt år.
Alltid tomt på något sätt att starta ett nytt år och samtidig en chans att fylla det tomma. Förbättra det som saknades tidigare år, lära sig av händelser och erfarenheter, växa, drömma, resa och starta nya cyklar, skratta ännu mer och dela léenden med fler.
 
Från förra året Kommer jag absolut minnas att det var året jag tog körkort och skaffade bil en vecka efter. Jag reste till Spanien, Skottland och Tyskland samt Falun, Örebro, Karlskoga, Karlstad och Göteborg.
Jag var på många konserter och den bästa var Håkan Hellström, både på Way Out West i sommras och nu den 28 dec-13 i Karlstad. Jag fick se mina vänner ta examen efter många års pluggande och pricken på i:et var att jag blev inbjuden på en examen i självaste Blå Hallen i Stadshuset.
Jag kommer komma ihåg det som året då Mamma fyllde 60, Chanel fyllde 18 och Rasmus tog studenten! Det är också året jag och min fina vän Maria fann tillbaka till varandra. Jag har en till grej jag vill skriva ner men det tar jag kanske senare, kanske inte. Beroende på hur saker och ting går inom kort blir det väl gråtkalas åt vilket håll det än blir.
 
Nyårsafton var jätte lyckad. Firades hemma redan dagen innan och 31:sta dec. med vänner både hemma, hos Cissi och på festen senare på kvällen. ♥
 
 
Bjöd på rosé, alkoholfritt och tårtor hos mig på eftermiddagen :)
 
 
Linnea och jag fortsatte med lite Asti!
 
 
Hos Cissi fick jag blåsa ut ljus och vart bjuden på middag med Andrea
 
 
Cissi och jag efter 00:00
 
 
Andrea, Chia och jag :)
 
 
 Låt 2014 bli det bästa året hittills.